Володимир Джабар: Час не на стороні Мадуро / en.kremlin.ru

У Росії засумнівалися в життєздатності режиму диктатора Венесуели Ніколаса Мадуро, якого Москва офіційно підтримала після початку революції в країні.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на два близьких до Кремля джерела.

За їх даними, влада Росії поступово починає розуміти, що катастрофічний стан економіки Венесуели позбавляє Мадуро підтримки серед співгромадян.

Відео дня

Читайте такожThe Economist: У Венесуелі Путін бореться за власне майбутнє

Більш того, венесуельська армія, за словами співрозмовників, не готова піти силою проти мітингувальників, тому диктатор може втратити і військовий ресурс.

Також повідомляється, що російська влада усвідомлює, що у неї залишається мало важелів впливу на ситуацію у Венесуелі: економічна криза настільки сильна, що фінансової можливості виправити її у Москви вже немає, а військова підтримка неможлива через територіальну віддаленість південноамериканської держави.

«На жаль, час не на стороні Мадуро. У ситуації загострення економічної кризи настрій у суспільстві може швидко обернутися проти нього», - сказав Володимир Джабар, перший заступник голови комітету з міжнародних справ у верхній палаті російського парламенту.

Як повідомляв УНІАН, Чехія, Польща, Естонія та Фінляндія приєдналася до групи країн ЄС, які висловили підтримку Хуану Гуайдо як тимчасовому президенту Венесуели. Таким чином, вже 15 країн Євросоюзу визнали Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни. Раніше з такими заявами виступили Австрія, Великобританія, Німеччина, Данія, Іспанія, Португалія, Франція, Швеція, Фінляндія, Нідерланди та Латвія.