Малпасс є прихильником Трампа / фото flickr.com/Matt Johnson

Президент США Дональд Трамп заявив у середу, 6 лютого, що групу Світового банку повинен очолити представник міністерства фінансів Девід Малпасс, прихильник Трампа, критик міжнародних фінансових інститутів і прихильник їх реформування.

Про це повідомляє "Голос Америки"

«Він боровся за те, щоб фінансування було зосереджено на конкретних місцях і на проектах, які дійсно потребують підтримки і які спрямовані на людей, що живуть у крайній убогості», - заявив Трамп в Білому домі, оголошуючи про свій вибір нинішньої кандидатури на пост голови Світового банку.

Відео дня

Читайте такожГолова Світового банку подав у відставку

Девід Малпасс - 62-річний республіканець, у 2016 році під час передвиборної кампанії Дональда Трампа був його старшим економічним радником. З вересня 2017 року займає посаду заступника міністра фінансів США з закордонних справ. Неодноразово виступав з критикою на адресу Світового банку та інших міжнародних інститутів.

Разом з Міжнародним валютним фондом Світовий банк є найбільшою фінансовою організацією в світі. На даний момент Світовий банк об'єднує Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) і Міжнародну асоціацію розвитку (МАР).

Нагадаємо, попередній президент Світового банку Джим Ен Кім пішов у відставку 1 лютого. На пост голови Світового банку американець був висунутий президентом США Бараком Обамою в березні 2012 року. У квітні того ж року його кандидатура була затверджена більшістю керівників банку та 1 липня 2012 року Джим Ен Кім вступив на посаду.