Ілюстрація / REUTERS

Сполучені Штати Америки залишать у Сирії 200 американських військових після виведення своїх військ.

Про це заявила представниця Білого дому Сара Сандерс, передає Громадське з посиланням на Reuters.

«На деякий час в Сирії залишиться невелика миротворча група з близько 200 осіб», — сказала Сандерс.

Відео дня

Читайте такожКоаліція відмовилася залишатися в Сирії після виходу військ США - Washington Post

Про таке рішення США оголосили після розмови президента Дональда Трампа з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. У Білому Домі зазначили, що обидва лідери домовилися продовжити координацію зі створення «потенційно безпечної зони». Зазначимо, що наприкінці грудня 2018 року Туреччина і США домовились координувати вихід американських військ із Сирії.

Поки що невідомо, у якому саме районі залишаться військові та як довго вони там перебуватимуть.

19 грудня 2018 року президент США Дональд Трамп схвалив виведення всіх американських сил із Сирії. Глава Білого дому заявив, що бойовики «Ісламської держави» вже переможені.

Сенатори США розкритикували це рішення — на їхню думку, це загрожує безпеці США, а також надає сміливості «Ісламській державі». Також президент Франції Еммануель Макрон висловив жаль через рішення президента США Дональда Трампа вивести американські війська з Сирії.

За два дні після оголошення про виведення військ з Сирії телеканал CNN з посиланням на військового чиновника повідомив, що президент США Дональд Трамп також наказав готувати виведення половини американських військ з Афганістану.

За даними CNN, у Сирії зараз близько 2600 військових США.