Дональд Трамп / REUTERS

Американський журнал New Yorker опублікував обкладинку нового номера, який вийде наступного тижня, з назвою «Справжній надзвичайний стан».

На обкладинці зображений президент США Дональд Трамп, що стоїть на даху майже затонулого Білого дому, і який не знайшов укриття від шторму, що насувається. У руках він тримає червоний плакат з написом «добудуйте стіну».

Мова йде про будівництво стіни на кордоні з Мексикою для вирішення міграційного кризи. На її будівництві наполягає американський лідер. Для виділення бюджету прикордонної стіни Трамп раніше анонсував введення в країні режиму НС.

Відео дня

Читайте також«Залишитися наодинці з Трампом»: ЗМІ розкрили план КНДР на другий саміт зі США

Обкладинка покликана показати, що даний надзвичайний стан полягає у наслідках зміни клімату, розповів її автор Баррі Блітт.

«Схоже, що наш президент вкладає свою енергію в підроблену надзвичайну ситуацію, заперечуючи існування потенційно катастрофічної кризи, такої як зміна клімату», — заявив Блітт.

New Yorker відзначає, що в жовтні міжурядова група експертів ООН зі зміни клімату попередила, що у світу є десять років на те, щоб стримати глобальне потепління.

Баррі Блитт/Нью-Йоркер