В Німеччині судять колишнього російського бойовика / espreso.tv

У Мюнхені почався суд над громадянином Німеччини російського походження, який брав участь у війні Росії проти України. 48-річний чоловік пройшов військову підготовку у Санкт-Петербурзі, після чого відправився на Донбас.

Як пише Suddeutsche Zeitung, сьогодні його справу почне розглядати окружний суд Мюнхена. Згідно з даними німецької прокуратури, обвинувачений приєднався до групи російських націоналістів під назвою «Імперський легіон» в серпні 2014 року. В спеціальному таборі його навчили користуватися стрілецькою зброєю, після чого у складі загону російських націоналістів він вирушив на війну проти України.

Читайте такожNRC Handelsblad: Досвід України повинен розвіяти ілюзії Заходу про неможливість війни з Росією

Відео дня

Прокуратура Німеччини звинувачує чоловіка у «підготовці до насильства, яке шкодить державі». За таке порушення у ФРН карають навіть якщо воно було скоєне проти іншої країни. Розгляд справи буде тривати три дні.

Видання нагадує, що в березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим в Чорноморському регіоні. Захід вважає це злочином. Крім того, Росія влаштувала опосередковану війну на Сході України. За даними ООН, через бої з 2014 року загинули 13 тисяч людей.