Пакистан показав схопленого індійського пілота / Twitter/Maj Gen Asif Ghafoor

Прес-секретар армії Пакистану генерал-майор Азіф Гафур підтвердив, що один військовий пілот Індії перебуває «під арештом» в його країні.

Як повідомляє BBC, його заява прозвучала через кілька годин після прес-конференції, на якій він же говорив про полон двох індійських пілотів і про те, що один з них в пакистанській лікарні. В Ісламабаді не дали жодних пояснень, чому цифра раптом змінилася.

Читайте такожІндія і Пакистан закривають повітряний простір для комерційних рейсів і аеропорти – ЗМІ

В Індії раніше теж говорили про те, що недорахувалися лише одного пілота. В Нью-Делі наголосили, що розслідують пакистанську заяву про утримання його на своїй території. Видання також пише, що раніше уряд Пакистану оприлюднив відео, на якому схоплений індійський військовий був із закривавленим обличчям і поводився, як осліплений. Однак, потім ролик  видалили.

Натомість з’явилося інше відео, на якому індійський пілот називає своє ім’я і запевняє, що «пакистанські військові дуже добре з ним поводяться» і нібито врятувати його від «банди».

За день до цього, 26 лютого, індійські військові літаки завдали «попереджувального авіаудару» по бойовиках у Пакистані. Влада Індії заявлиа про «значну кількість» загиблих бойовиків. Пакистан, зі свого боку, заявив, що жертв не було, але попередив, що може відповісти на «агресію Індії».

Згаданий авіаудар називають першим ударом, здійсненим по території Пакистану чи підконтрольної йому частини Кашміру з часу останньої війни між двома державами в 1971 році. Напруженість між Пакистаном і Індією, які мають ядерну зброю, зросла після нападу смертника в Кашмірі, внаслідок якого загинув щонайменше 41 індійський поліцейський. Відповідальність за напад взяло на себе базоване в Пакистані угруповання «Джайш-е-Мохаммад».