Кім Чен Ин / REUTERS

Лідер однієї з найбільш закритих країн світу — Північної Кореї — Кім Чен Ин під час саміту з президентом США Дональдом Трампом у В'єтнамі вперше відповів на запитання іноземного журналіста.

Перед початком закритих переговорів у перший день в Ханої у Трампа та Кім Чен Ина був нетривалий час для зустрічі з пресою і фотосесії. Як зазначає Washington Post, перш ніж покинути зал, кореспондент видання Девід Накамура встиг звернутися до Кім Чен Ина c коротким питанням.

«Голова Кім, ви впевнені, у вас хороші передчуття щодо угоди?» — звернувся кореспондент.

Відео дня

Читайте такожСША і КНДР не досягли угоди про денуклеаризацію

Під час того, як співробітники Білого дому намагалися вивести журналістів з кімнати, лідер КНДР повернувся до свого перекладача, який швидко переклав питання. На подив присутніх журналістів, Кім Чен Ин відповів на нього і висловив стриманий оптимізм.

«Поки рано говорити про це. Я не буду говорити наперед. З тих почуттів, що я відчуваю зараз, у мене є відчуття, що будуть хороші результати», — сказав Кім Чен Ин.

Як зазначає видання, факт відповіді від лідера країни, в якій практично відсутні незалежні ЗМІ, є першою взаємодією з американською вільною пресою.

Експерт Центру нової американської безпеки Дуйон Кім зазначив, що північнокорейський лідер комфортно і впевнено відповідає на питання, а також додав, що зарубіжні ЗМІ мають продовжувати ставити лідеру якомога більше питань.