Джон Болтон / REUTERS

США працюють над створенням коаліції, щоб змістити венесуельського диктатора Ніколаса Мадуро і його режим.

Про це розповів помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон в інтерв'ю телеканалу CNN, передає УП.

За його словами, США намагаються мобілізувати підтримку мирного переходу влади від Мадуро до Хуана Гуайдо, лідера опозиції, якого США визнали президентом.

Відео дня

"Я б хотів бачити якомога ширшу коаліцію, щоб змістити Мадуро і замінити весь корумпований режим. Саме це ми і намагаємося зробити", - сказав він.

Радник президента Дональда Трампа також заявив, що його адміністація не боїться використовувати фразу "доктрина Монро", згідно з якою обидва американських континенти є зоною інтересів США.

Тому, він зазначив, США хотіли б покінчити з тиранією, включаючи Кубу, Нікарагуа, так  само як і з Мадуро. Однією з проблем в Венесуелі, заявляє Болтон, є те, що там присутні 20-25 тисяч співробітників кубинських спецслужб і це "абсолютно неприпустимо".

Як повідомляв УНІАН, 1 березня США ввели санкції стосовно шести високопоставлених чиновників служби безпеки Венесуели, обвинувачених у перешкоджанні доставці гуманітарної допомоги в країну. Нові санкції є частиною проведеної адміністрацією США кампанії тиску на Мадуро з метою його відставки і передачі влади лідерові опозиції Хуану Гуайдо.