Ілюстрація / REUTERS

Керівництво ЄС дало Лондону 48 годин для того, щоб він представив нові пропозиції для виходу з "глухого кута" щодо Brexit.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на видання The Telegraph.

Європейські чиновники заявили, що працюватимуть усі вихідні без перерви, якщо до вечора п’ятниці отримають "прийнятні ідеї" стосовно "бекстопу" - захисного механізму, який запобігає утворенню жорсткого кордону між Ірландією та Північною Ірландією.

Відео дня

Читайте також23 дні до Brexit: Лондон і Брюссель не знають, як вийти з глухого кута

Прем’єр-міністр Великої Британії домагається досягти нових юридично зобов’язуючих домовленостей із Брюсселем щодо цього найбільш суперечливого питання, але наразі ніщо не вказує на близький прогрес.

Британські депутати повинні вдруге проголосувати за угоду про Brexit на наступному тижні. Якщо вони знову відхилять угоду, то у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відтермінування Brexit після запланованої дати 29 березня.

Британська прем’єрка Тереза Мей вважає, що більшість депутатів, які голосували проти її угоди, підтримають її, якщо їй вдасться домовитися з Брюсселем про зміни, що не дозволять Британії залишатись прив'язаною до митних правил ЄС на невизначений термін.