КНДР ймовірно готується до запуску ракет / фото DigitalGlobe, Inc., графіка Alyson Hurt / NPR

Комерційні супутникові знімки об'єкта поблизу Пхеньяну дозволяють припустити, що Північна Корея готується до запуску ракети або космічної ракети в найближчому майбутньому.

На знімках зображено ділянку, відому як Санумдонг - об'єкт, на якому Північна Корея зібрала деякі зі своїх міжконтинентальних балістичних ракет та ракет для запуску супутників. На знімках, зроблених 22 лютого DigitalGlobe зображені легкові та вантажні автомобілі, припарковані поруч з об'єктом. Також неподалік знаходяться залізничні вагони і встановлені два підйомних крани, повідомляє NPR.

фото DigitalGlobe, Inc.., графіка Koko Nakajima / NPR

«Коли ви зберете все це воєдино, це дійсно виглядає як ніби північнокорейці знаходяться в процесі створення ракети», - говорить співробітник Інституту міжнародних досліджень Мідлбері Джеффрі Льюїс, який вивчав зображення.

Льюїс попереджає, що не можна точно сказати, чи готують північнокорейці військову ракету або ракету, яка могла б запустити цивільний супутник у космос. Також незрозуміло, коли може статися який-небудь запуск.

Видання зазначає, що ця новина з'явилася через кілька днів після того, як інші супутникові знімки показали, що Північна Корея швидко відновила установку для запуску супутників на західному узбережжі країни.