Ілюстрація REUTERS

У результаті катастрофи літака авіакомпанії Ethiopian Airlines в Ефіопії зі 157 пасажирами на борту загинули громадяни більш ніж 30 країн.

Читайте такожУ Росії під час аварії вертольота загинув відомий бізнесмен і його колеги (відео)

Про це повідомляє AP з посиланням на виконавчого директора авіакомпанії Тевольде Гебремаріам.

Відео дня

За його словами, жертвами авіакатстрофи стали громадяни 33 країн. Пізніше авіакомпанія доповнила інформацію про загиблих, повідомивши, що жертвами катастрофи стали представники не менше 35 національностей, передає «Європейська правда».

Найчисленнішу групу жертв становлять кенійці – 32 людини. Також на борту було 18 канадців, 9 ефіопів, по вісім італійців, американців і китайців, по сім французів і британців, шість єгиптян, п'ять голландців, по чотири індійці та словаки. Польські ЗМІ також повідомляють про двох загиблих поляків, російські – про трьох росіян.

Як повідомив департамент консульської служби МЗС України, українців не було серед пасажирів літака, що зазнав катастрофи.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс в Найробі (Кенія). На борту було 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі вони загинули.

Причина катастрофи, яка сталася лише через шість хвилин після зльоту на шляху до Найробі, поки невідома. В авіакомпанії повідомили, що пілот посилав сигнал тривоги, і отримав дозвіл на повернення в аеропорт вильоту.

Літак Boeing 737-8 MAX був одним із 30 недавно куплених авіакомпанією Ethiopian Airlines, яка останнім часом швидко розширюється. Компанія Boeing повідомила про поставку першого літака з замовлених авіакомпанією в липні минулого року.