Дональд Трамп / REUTERS

На сайті Білого дому опублікований проект бюджету США на 2020-й фінансовий рік, згідно з яким американський президент Дональд Трамп пропонує збільшити витрати Пентагону на 5% і встановити на рівні 718 млрд доларів (що на 33 млрд більше, ніж у 2019 році). Загальний обсяг видатків у проекті бюджету - $4,74 трлн, проти $ 4,5 трлн в 2019 році.

Доходи бюджету вказані на рівні $3,64 трлн, таким чином, очікуваний дефіцит складе $1,1 трлн. З цих коштів, $500 млн пропонується виділити на "боротьбу зі згубним впливом Росії в Європі, Євразії та Центральній Азії". Про це пише РБК.

Гроші будуть спрямовані, зокрема, на зміцнення безпеки, захист територіальної цінності союзників США, підтримку спроб партнерів США піти від використання російської військової техніки. Кошти також підуть на те, щоб "усунути слабкі місця в макроекономічному середовищі, які російська держава має намір використовувати в своїх інтересах, - зокрема, енергетична залежність і торгівля".

Відео дня

Читайте такожWall Street Journal: США готуються вдарити по «Північному потоку-2» санкціями

Всього Держдепартаменту і Агентству з міжнародного розвитку Трамп пропонує виділити $ 40 млрд, що на 23% менше, ніж прогнозувалося в бюджеті-2019.

Бюджет також пропонує виділити $5 млрд на будівництво "приблизно 200 миль" стіни на південній межі США з Мексикою. Крім того, додаткові кошти президент пропонує направити на наймання нових прикордонників, закупівлю обладнання для спостереження за кордоном, модернізацію техніки берегової охорони. Як раніше писала The Wall Street Journal, президент хоче додатково виділити на стіну $3,6 млрд через витрати на військове будівництво Міністерства оборони - таким чином, всього на проект пропонується направити $ 8,6 млрд.

Як повідомлялося, раніше у березні Трамп продовжив чинні санкції проти Росії до березня 2020 року.