Сигнали, які виходять від КНДР, про можливий перший за 15 місяців пуск ракети може виявитися блефом для того, щоб виторгувати у президента США Дональда Трампа вигідні умови для двосторонньої угоди.

Читайте також"Дуже розчарований": Трамп про відновлення ракетного полігону в КНДР

Про це пише агентство Bloomberg. Наприкінці лютого у В'єтнамі відбувся саміт, на якому зустрілися північнокорейський лідер Кім Чен Ин і Трамп. Обидві сторони залишили його без підписання договору.

Зокрема, після саміту США і КНДР в Ханої в ЗМІ з'явилися супутникові знімки, які показують, що Північна Корея відновлює нещодавно демонтований ракетний комплекс в Сохе, нагадує агентство.

«Це велика авантюра. Якщо Північна Корея запустить супутник, це підірве всі дипломатичні досягнення, накопичені за останній рік», - вважає Дженні Таун, редактор сайту 38 North.

Як повідомляв УНІАН, останній запуск міжконтинентальної балістичної ракети, яка може досягти будь-якого міста США, був у листопаді 2017 року. Після цього Пхеньян оголосив про згортання програми.

Навіть підготовка потенційного стартового майданчика, про який говорять, судячи з супутникових знімків, посилає різке повідомлення Трампу, йдеться в матеріалі.Тим не менш, Таун попереджає, що одних знімків недостатньо, Пхеньян може діяти так, знаючи, що за ним спостерігають американські супутники.