Хокінг на лекції для професорів математики у Кембріджі у березні 2007 року  / REUTERS/Kimberly White/File Photo

Рада медсестринства і акушерства Великої Британії позбавила права практикувати одну з колишніх доглядальниць Стівена Хокінга. Згідно з рішенням відомства, вона «не дотримувалася стандартів хорошого, професійного догляду, який від неї очікували і на який заслуговував професор Хокінг».

Як пояснили в Раді, 61-річна Патриція Дауді зіштовхнулася з низкою обвинувачень в скоєнні порушень під час догляду за видатним фізиком, пише The Guardian. Як зазначає видання, йдеться про фінансові порушення, нечесність, ненадання належного догляду і відмову співпрацювати з Радою медсестринства і акушерства. До того ж, у неї не виявили належної кваліфікації.

Читайте такожNewsweek: Стівен Хокінг допускав подорожі в часі й не дарма

Відео дня

Стівен Хокінг помер у березні минулого року в своєму домі в Кембриджі.  Йому було 76 років. Дауді працювала на вченого впродовж восьми років. В 2016 році її тимчасово відсторонили від виконання обов’язків через підозри в порушеннях. Директор Ради медсестринства і акушерства з питань відповідності практиці Метью МакКлілланд сказав, що Дауді не зможе більше працювати медсестрою.