Пол Манафорт / REUTERS

Суд у Вашингтоні засудив колишнього радника екс-президента Віктора Януковича, екс-очільника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта до 43 місяців ув'язнення додатково до раніше оголошеного йому покарання судом у Вірджинії за іншою справою.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Як зазначається, у Вашингтоні Манафорта загалом засудили до 73 місяців ув'язнення за звинуваченнями, пов'язаними із його лобізмом в інтересах клієнтів з України. Але 30 місяців з цього терміну він відбуватиме одночасно з терміном відповідно до попереднього вироку у Вірджинії, а решту 43 місяці - після.

Загалом, відповідно до двох вироків, Манафорт проведе за ґратами більше 6 років, відповідно до покарань, призначених у двох судових процесах.

Суддя відзначила, що Манафорт не розкаявся у своїх діях вчасно.

У ході виголошення вироку в середу суддя наголосила, що питання змови з Росією не розглядалося у цій справі, а отже, не було вирішене під час її розгляду. ЗМІ США акцентують увагу на Манафорті саме, як на найбільш відомому обвинуваченому за результатами роботи слідства щодо втручання Росії у політичні процеси у США.

Читайте такожВирок Манафорту по «російській справі» спровокує нові інтриги - CNN

Як повідомляв УНІАН, 8 березня колишній керівник передвиборчого штабу Дональда Трампа, екс-радник екс-президента Віктора Януковича 69-річний Пол Манафорт був засуджений до 47 місяців тюремного ув'язнення.

Манафорт отримав майже 4 роки ув'язнення за шахрайство з банками та урядом, а також за несплату податків на мільйони доларів доходів, отриманих від роботи політтехнологом з українськими політиками, у першу чергу – з оточення Януковича.

Повідомлялось, що очікується другий вирок Манафорту від іншого федерального судді за два злочини, в яких він визнав себе винним минулого року – у змові та тиску на суддів.