REUTERS

Управління з контролю за іноземними активами Державного казначейства Сполучених Штатів Америки запровадило обмежувальні заходи проти шести фізичних осіб та восьми юридичних осіб (компаній) через агресію Російської Федерації в Керченській протоці.

Як йдеться у заяві на сайті Департаменту казначейства США (Міністерства фінансів), санкції запроваджено через агресію РФ в Україні, що триває.

Читайте такожЄС запровадив санкції проти 8 росіян за захоплення українських моряків

Відео дня

Зокрема, обмежувальні заходи запроваджені проти осіб та компаній за їхню роль у необґрунтованому нападі на українські військово-морські кораблі у Керченській протоці, цілеспрямовану анексію Криму та підтримку незаконних так званих "виборів", які відбулися 11 листопада на Донбасі.

Так, санкції запроваджено проти юридичних осіб "Концерн Океанприбор" (Санкт-Петербург), "Завод Фиолент" (Симферополь), "Судокомпозит" (Феодосія), "Новые проекты" (Москва), "Консоль-Строй ЛТД" (Симферополь), "Звезда" (Санкт-Петербург), "Ярославский судостроительный завод" (Ярославль) та "Зеленодольский завод им. Горького" (Зеленодольськ).

Також обмежувальні заходи запроваджені проти фізичних осіб, зокрема, заступника керівника прикордонної служби РФ Геннадія Медвєдєва, начальника служби пункту управління ФСБ РФ в окупованому Криму Руслана Ромашкіна, контр-адмірала, начальника прикордонного управління ФСБ РФ в окупованому Криму та Севастополі Сергія Станкевича, його заступника, капітана 1 рангу Андрія Шеіна.

Також під санкції потрапили так званий "заступник голови ЦВК ДНР" Олексій Олексійович Найденко та секретар незаконного органу Володимир Висоцький.

"Сполучені Штати та наші трансатлантичні партнери не дозволять, аби триваюча агресія Росії проти України залишилась безкарною. Ця спільна ініціатива з нашими партнерами в Європейському Союзі та Канаді зміцнює нашу спільну налаштованість запроваджувати цілеспрямовані та змістовні санкції у відповідь на намагання Кремля зневажати міжнародні норми та підривати суверенітет і територіальну цілісність України", - наголосив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

"Міжнародна спільнота рішуче об'єднана проти військово-морських нападів Росії у Керченській протоці, цілеспрямованої анексії Криму та підтримки незаконно проведених сепаратистських виборів на сході України", - додав Мнучфін.