Ілюстрація / REUTERS

Пентагон просить Конгрес у 2020-му фінансовому році, який почнеться 1 жовтня 2019 календарного року, виділити на військову розвідку майже $23 млрд.

Про це повідомляється в прес-релізі, опублікованому на сайті міністерства оборони США.

"Міністерство оборони опублікувало сьогодні бюджетний запит для Програми військової розвідки на 2020-й фінансовий рік. Загальна сума, яка включає в себе як базовий бюджет, так і фінансування непередбачених операцій за кордоном, становить $22,95 млрд і призначається для підтримки національної оборонної стратегії", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСША почнуть виробництво деталей для ракет, заборонених ДРСМД

На думку Пентагону, розкриття цієї суми не ставить під загрозу секретні операції в рамках програми. "Які-небудь інші деталі бюджету Програми військової розвідки публікуватися не будуть, так як залишаються засекреченими з міркувань національної безпеки", - додали у відомстві.

У бюджетному запиті на 2020-й фінансовий рік, направленому Білим домом в Конгрес минулого тижня, пропонується збільшити витрати на оборону на 5%, до $750 млрд. Бюджетний запит Пентагону на наступний рік передбачає, зокрема, виділення $200 млн на військову допомогу Україні, $14 млрд пропонується витратити на ядерні озброєння, ще $13,6 млрд - на протиракетну оборону.