Ілюстрація / REUTERS

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар висловив підтримку прохання Великої Британії щодо перенесення дати її виходу з ЄС.

Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на RTI.

"Ірландія підтримає це прохання," - сказав він.

Відео дня

За словами Варадкара, "Дублін поки остаточно не визначився зі своєю позицією з приводу термінів продовження Brexit".

Однак, за його словами, вони поки виключають можливість будь-якого перегляду угоди про вихід та механізму бекстоп.

Швеція та Австрія також заявили про готовність підтримати відстрочку Brexit.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що написала листа голові Європейської ради з проханням відкласти Brexit до 30 червня.

Читайте такожТуск назвав умову відтермінування Brexit

12 березня парламент Британії вдруге проголосував проти угоди про умови виходу з Європейського Союзу. На наступний день британські депутати не підтримали вихід країни з Євросоюзу без угоди. 14 березня британський парламент підтримав перенесення Brexit на більш пізній термін.

Остаточний вихід Великої Британії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року. Перехідний період може бути продовжений лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали "ні" збереженню членства Великої Британії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.