Ендрю Маршалл помер у віці 97 років / Фото: Master Sgt. Adrian Cadiz/U. S. Air Force

Екс-глава провідного аналітичного центру Пентагону з виявлення потенційних загроз Ендрю Маршалл помер у віці 97 років, заявив під час слухань у комітеті палати представників США конгресмен Марк Торнберрі.

Читайте такожПентагон виділив $1 мільярд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою

Про це повідомляє Realist. «Думаю, на світі небагато людей, які б мали такий сильний вплив на те, як ми будуємо нашу оборону і національну безпеку, як містер Ендрю Маршалл», - сказав конгресмен.

Відео дня

Маршалл був головним ідеологом неоконсерваторів, політичної течії, яка дотримується концепції американського глобального лідерства та виступає за діяльне і навіть агресивне просування ідеалів демократії за межами США.

За порадою до Маршаллу протягом багатьох років зверталися такі видатні неоконсерватори, як Дональд Рамсфелд, Роберт Гейтс і Дік Чейні.

Аналітичний центр Пентагону відповідає за виявлення потенційних загроз для національної безпеки США. Маршалл очолював його понад 40 років. Все це час він керував дослідженнями, спрямованими на виявлення потенційних загроз, моделювали можливі сценарії, організовував військові ігри і видавав офіційні висновки за запитом Пентагона.

Свою кар'єру Маршалл розпочав у 1949 році в аналітичному центрі Rand Corporation, де разом з колегами розробляв стратегію США у часи холодної війни.

Генрі Кіссінджер, який тоді був помічником президента Річарда Ніксона з питань національної безпеки, умовив Маршалла перебратися з Каліфорнії, де знаходиться штаб-квартира Rand Corporation, Вашингтон.