Політична декларація, що стосується майбутніх відносин Великобританії з ЄС не буде поставлена на голосування / Pixabay

Британських депутатів попросять знову проголосувати щодо Brexit в п'ятницю, 29 березня, але тільки за частину угоди, укладеної з Європейським Союзом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ВВС.

Як підтвердили в уряді, депутати будуть голосувати тільки за договір про вихід, який, зокрема, стосується прав громадян і суперечливого ірландського "бекстопу". Схвалення договору на цьому тижні вимагають в ЄС.

Відео дня

Але політична декларація, що стосується майбутніх відносин Великобританії з ЄС не буде поставлена на голосування.

Читайте такожМей заявила про готовність полишити посаду прем'єр-міністра Британії - ЗМІ

Лідер Палати громад Андреа Лідсом сказала, що "воно має вирішальне значення", якщо Великобританія хоче відкласти Brexit до 22 травня.

Нагадаємо, 27 березня прем'єр-міністерка Великобританії Тереза Мей заявила, що подасть у відставку, якщо парламентарі схвалять підготовлену її урядом угоду. Таким чином вона намагається переконати своїх противників у Консервативній партії підтримати угоду з ЄС. Того ж дня Палата громад парламенту Великобританії проголосувала проти всіх восьми альтернативних варіантів виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС, запропонованих різними партіями і політичними групами.

Раніше ЄС погодився перенести дату виходу Великобританії зі складу Євросоюзу до 22 травня за умови, якщо протягом тижня Палата громад британського парламенту схвалить угоду щодо Brexit. Якщо британські законодавці не зможуть затвердити договір, то ЄС згоден відкласти Brexit до 12 квітня. До цієї дати Великобританія повинна буде надати Європейській Раді інформацію про можливі сценарії своїх подальших дій.

Brexit був запланований на 29 березня 2019 року.