Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп у суботу, 6 квітня, написав у Twitter, що поки не ознайомився з доповіддю спецпрокурора з РФ Роберта Мюллера, який очолював розслідування передбачуваного втручання Москви у вибори американського президента в 2016 році, проте "має повне право зробити це".

Він додав, що "обізнаний тільки про висновки, і найголовніший з них - що змови не було". Трамп також зазначив, що генпрокурор і міністр юстиції США Вільям Бар не знайшов у діях президента спроби перешкодити правосуддю.

Відео дня

Читайте такожЗвіт про розслідування Мюллера щодо втручання РФ у вибори оприлюднять до середини квітня

За версією глави Білого дому, за нападками стояли "13 злісних демократів, що ненавидять" його. Пізніше їх кількість зросла до 18, додав він.

Як зазначив Трамп, на розслідування "були витрачені два роки і 30 млн доларів" (26,7 млн євро). "Витрачений даремно час", - зазначив він, додавши, що "демократи будуть не задоволені - що їм не дай".

Раніше у мін'юсті США відмовилися публікувати повну доповідь щодо «російської справи».

24 березня мін'юст США оприлюднив основні висновки фінальної доповіді по «російській справі» Мюллера, який у ході розслідування так і не знайшов змови американського президента Дональда Трампа з Росією протягом передвиборної кампанії.