Тереза Мей провела з Меркель переговори щодо Brexit / Pixabay

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей обговорила з канцлером Німеччини Ангелою Меркель можливість відтермінування виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу.

Читайте такожПалата громад заборонила «жорсткий» Brexit

Як повідомляє DW, посилаючись на офіс британського прем’єра, лідери обох країн обговорили прохання Лондону відкласти Brexit до 30 червня з можливістю перенести цю дату, якщо Мей зможе переконати британський парламент ратифікувати угоду з ЄС до цього.

Відео дня

"Прем'єр-міністр окреслила кроки, які уряд робить, щоб довести процес Brexit до успішного завершення та розповіла Анґелі Меркель про дискусії з опозицією, що тривають", - повідомили на Даунінг-стріт.

Агентство dpa повідомило, що після зустрічі з Мей Анґела Меркель на засіданні фракції ХДС/ХСС у Бундестагу заявила, що вважає можливим перенесення Brexit на кінець 2019 - початок 2020 року.

Після переговорів з Меркель Мей вилетіла до Парижа, де має провести черговий раунд переговорів щодо Brexit з французьким президентом Еммануелем Макроном.

Наразі вихід Великої Британії з ЄС запланований на 12 квітня. 10 квітня глави держав і урядів країн Євросоюзу зустрінуться на спеціальному саміті в Брюсселі, щоб обговорити подальшу долю Brexit.

8 квітня парламент Великої Британії затвердив законопроект про нове відтермінування Brexit. Згідно з документом, Тереза Мей має назвати новий останній строк виходу країни зі складу ЄС, потім його має схвалити парламент, після чого запит буде переданий до ЄС.