Ілюстрація / REUTERS

Велика Британія може вийти з Європейського Союзу ще до виборів до Європарламенту, призначених на кінець травня 2019 року.

Про це прем'єр-міністр Сполученого Королівства Тереза Мей заявила після того, як стало відомо про досягнуту між Брюсселем і Лондоном домовленість про відстрочення Brexit, повідомляє Deutsche Welle.

Відстрочення до 31 жовтня дозволить довести до кінця розпочатий процес упорядкованого виходу Великої Британії з ЄС, заявила Мей.

Відео дня

"Якщо нам вдасться зробити це до 22 травня, нам не доведеться проводити вибори до Європарламенту", - повідомила голова британського уряду.

"Протягом цього часу порядок дій цілковито визначатиме Сполучене Королівство", - заявив, своєю чергою, голова Європейської ради Дональд Туск.

Читайте такожПоловина британців хочуть другого референдуму про Brexit

За його словами, Лондон ще може ратифікувати узгоджений з ЄС договір, і тоді відстрочення буде скасовано. Але у Великої Британії залишиться можливість "переосмислити всю стратегію Brexit і відмовитися від ідеї виходу з Євросоюзу, завдяки відстроченню вона отримала час для пошуку "кращого рішення", заявив Туск.

Раніше 27 країн-членів ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі домовилися надати Лондону відстрочення для Brexit до 31 жовтня.

Мей прийняла цю пропозицію.

У червні Євросоюз перевірить, чи докладає Велика Британія всіх необхідних зусиль для Brexit.

Чергові вибори депутатів Європарламенту пройдуть із 23 до 26 травня.

Джерело:

Як повідомляв УНІАН, датою, коли Велика Британія повинна була припинити членство в Євросоюзі, було визначено 12 квітня.