Знайдені рештки поховають у Берліні наступного місяця / фото Марина Григоренко

Понад 300 зразків тканини людей, убитих нацистами, будуть поховані в Берліні 13 травня, через 74 роки після закінчення Другої світової війни.

Про це повідомила 14 квітня газета Bild am Sonntag, передає Радіо Свобода.

Читайте такожВатикан відкриє секретні архіви часів Другої світової війни

Відео дня

Зразки тканини невеликого розміру зберігалися в будинку професора анатомії Берлінського університету Германна Штіве. Він відбирав тканину під час анатомічного дослідження тіл, а в деяких випадках і за кілька хвилин до вбивства людей у берлінській в'язниці Пльотцензеє.

Зразки тканин були знайдені в будинку професора його спадкоємцями в 2016 році і передані шпиталю "Шаріте". Директор берлінського Меморіального центру німецького Опору Йоханнес Тюхель вивчив зразки тканини і описав їх. Копія тексту була передана до редакції видання "Більд".

Тюхель дійшов висновку, що Штіве систематично допомагав нацистському рейхсміністру юстиції у приховуванні слідів злочинних дій. У Штіве працював водій, який доставляв йому з в'язниці тіла в'язнів з числа учасників опору. Шофер знімав з жертв прикраси, які містили золото або золоті коронки.

Доктор ретельно записував результати анатомічних досліджень, які він проводив. З 184 172 тіла були жіночими. Серед них були тіла 13 з 18 жінок, обезголовлених нацистами за участь у групі опору "Червона капела", йдеться у публікації газети Bild am Sonntag.