Джордж Мартін поділився очікуваннями від фіналу культового серіалу за своїми книгами / teinteresa.es

Творець всесвіту «Гри престолів», американський письменник Джордж Мартін розповів, як обговорював фінал заснованого на його книгах серіалу з його творцями. Хоч події серіалу і пішли далі подій у книгах, письменник чекає, що фінал телешоу та фінал книг не будуть мати суттєвих відмінностей.

Читайте такожУ США за 4 хвилини переказали всі сезони «Грі престолів» у віршах

В інтерв'ю програмі 60 Minutes на американському ТБ письменник розповів, що обговорював майбутнє серіалу з його творцями Девідом Беніофом та Деном Уайсом, коли стало зрозуміло, що події серіалу випередять першоджерело.

За словами Мартіна, серіал був дуже близький до оригіналу, якщо порівнювати його з 97% всіх кіноадаптацій літературних творів. Однак домогтися повної відповідності оригіналу неможливо – для цього довелося б "випускати ще п'ять сезонів".

«Я не думаю, що кінцівка Дена і Дейва буде сильно відрізнятися від моєї, бо у нас відбулася розмова. Але в тому, що стосується другорядних персонажів, можуть бути відмінності», – зазначив він.

Письменник очікує великої дискусії в мережі між фанами: комусь більше сподобається серіальна кінцівка, а комусь - книжкова.

Тим часом, фанати очікують від Джорджа Мартіна ще як мінімум двох романів з циклу "Пісня льоду та полум'я", на основі якого створений серіал "Гра престолів".

Нагадаємо, в ніч на 15 квітня відбулася прем'єра першої серії фінального сезону «Гри престолів». Епізод злили в мережу ще до офіційної прем'єри.