Ілюстрація / REUTERS

Кім Йо Йон – сестра диктатора КНДР Кім Чен Ина  — вірогідно була викинута з правлячої верхівки в країні. Оскільки, вона втратила своє місце в політбюро «Робітничої партії Кореї». Вірогідно, вона впала в неласку свого могутнього брата.

Про це пише Business Insider, нагадуючи, що Кім Йо Йон вважалася найбільш могутньою жінкою в Північній Кореї. Однак, її ім’я зникло зі списку членів політбюро партії. Цей орган ухвалює всі рішення в країні. Крім того, сестра диктатора не з’явилася на подіях найвищого рівня під час важливих партійних зборів, які пройшли минулого тижня.

Читайте такожSüddeutsche Zeitung: Кім Чен Ин оточив себе могутніми жінками

Відео дня

Обставини її виключення з політбюро не відомі. Втім, Кім Йо Йон все ж бачили на деяких партійних зустрічах, на сесії Верховної народної асамблеї. Також вона фігурує на фотографіях з «новообраними членами партії й головних державних органів». Це може вказувати на те, що вона все ж не втратила своє становище повністю. Кім Йо Йон стала відомою у 2017 році, коли її призначили головою департаменту пропаганди «Робітничої партії Кореї». Тоді ж вона стала членом політбюро.

Її часто називають «принцесою» Північної Кореї. Це прізвисько ще в дитинстві дав їй батько – колишній диктатор КНДР Кім Чен Ір. Вона супроводжувала свого брата Кім Чен Ина на багатьох міжнародних подіях включно з зимовими Олімпійськими іграми у 2018 році, де вона сиділа поруч з віце-президентом США Майком Пенсом. Також вона їздила з братом на зустріч з президентом Дональдом Трампом у лютому.

Наразі не відомо, чи буде вона супроводжувати Кім Чен Ина у першій поїздці в Росію і під час зустрічі з Володимиром Путіним. Диктатор КНДР може почати шлях в Москву вже наступного тижня.