Шрі-Ланка \ REUTERS

Екстремістське угрупування «Джамаат ат-Таухіда аль-Ватанія» взяло на себе відповідальність за теракти на Шрі-Ланці.

Читайте такожЧисло жертв серії вибухів в Шрі-Ланці досягло 290 осіб, поранених - близько 500

Офіційний представник уряду країни Раджита Сенаратне розповів, що уряд з'ясовує, чи мало угруповання міжнародну підтримку, повідомляє kommersant з посиланням на телеканал Al Arabia.

Відео дня

Президент країни Майтрипала Сирисена вводить режим НС по всій країні з 23 квітня. Він зазначив, що режим буде направлений на боротьбу з тероризмом та «не буде утискати свободу вираження думок». Також за даними Reuters, уряд оголосив комендантську годину в Коломбо з 20:00 до 4:00 годин.

Вибухи на Шрі-Ланці сталися близько 8:45 за місцевим часом під час святкування Великодня. Було атаковано три церкви і три готелі. Сьома і восьма атаки були здійснені через кілька годин, одна з них - у зоопарку, що знаходиться в передмісті Коломбо, де в неділю особливо багатолюдно. У результаті терактів загинуло 290 осіб, близько 500 поранені.

Ще одна атака могла бути здійснена в безпосередній близькості від найбільшого на острові міжнародного аеропорту Бандаранаіке, але військовослужбовці встигли знешкодити вибуховий пристрій. Підозрілий пакет з бомбою лежав прямо на дорозі.

Пізніше державна криміналістична служба Шрі-Ланки розповіла, що для вчинення вибухів на Шрі-Ланці 21 квітня було задіяно сім терористів-смертників. Крім того, міністр зв'язку і телекомунікацій країни Харін Фернандо повідомив, що раніше була інформація про можливі теракти.