Ілюстрація / REUTERS

Мінімум 272 співробітники, які були задіяні в організації й проведенні виборів у Індонезії, загинули, ще 1878 захворіли від перевтоми, пов'язаної з ненормованою роботою.

Про це в неділю, 28 квітня, заявив прес-секретар Центральної виборчої комісії Індонезії Аріф Прийо Сусанто, повідомляє Deutsche Welle.

За його словами, міністерство фінансів працює над виплатою компенсацій сім'ям загиблих.

Відео дня

В Індонезії 17 квітня одночасно обирали президента, депутатів двопалатного Народного консультативного конгресу, регіональних і місцевих законодавчих органів. Всього у виборах брали участь понад 245 тис. кандидатів, які боролися за 20 тис. депутатських місць. Як зазначають ЗМІ, в рамках безпрецедентних за своїм розмахом виборів вручну потрібно було перерахувати мільйони бюлетенів.

Читайте такожВ Іспанії сьогодні проходять дострокові парламентські вибори

Для забезпечення нормального виборчого процесу на 810 тис. дільниць було задіяно близько 6 млн співробітників. Експерти назвали голосування в Індонезії «найскладнішими виборами в світі».

Остаточні результати виборів у найбільш багатонаселеній мусульманській країні світу (263 млн осіб) стануть відомі лише в травні. Згідно з прогнозами, 57-річний президент Джоко Відодо значно випередив свого суперника-націоналіста - відставного генерала Прабово Субіанто, набравши від 54 до 55 відсотків голосів. На підтримку Субіанто висловилися близько 44 відсотків виборців.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Індонезії в день масштабних виборів і після них від перевтоми й важких умов роботи помер щонайменше 91 член виборчих комісій, ще 374 людини постраждали.