Ілюстрація / REUTERS

За перший уїк-енд світового прокату фільм "Месники: Завершення" побив світовий рекорд за касовими зборами, зібравши по всьому світу $1,2 мільярда.

Про рекордні показники "Месників" повідомляє Bloomberg з посиланням на дані виробника фільму, передає РБК.

Так, наприклад, у США і Канаді стрічка, заснована ні пригодах героїв коміксів Marvel, зібрала $350 млн. Таким чином їй вдалося побити рекорд першої частини франшизи "Месники: війна нескінченності", яка за перші вихідні прокату в 2018 році заробила $258 мільйонів.

Відео дня

Читайте такожПрем'єра "Месників": Роберт Дауні-молодший, Кріс Еванс та інші зірки вийшли на червону доріжку (фото)

Вже в перший день фільм заробив $156,7 млн, що стало рекордом. Попередній належав стрічці "Зоряні війни: пробудження сили", яка в день прем'єри в 2015 році заробила $119 мільйонів.

За межами Північної Америки найбільше "Месники" заробили в Китаї - $330,5 мільйонів, що також стало рекордом для цієї країни.

Доходи від показу перевищили очікування Disney. В компанії припускали, що в Північній Америці у перші вихідні "Месники" зберуть близько $300 млн.

Експерти Bloomberg припускають, що в цілому прокат "Месників" принесе дохід у розмірі $2,07-$2,5 мільярди по всьому світу. За цим показником фільм посперечається з такими лідерами як "Аватар" 2009 року і "Титанік" 1997 року.