Планується, що в страйку візьмуть участь всі верстви населення / фото twitter/jguaido

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо повідомив, що у четвер, 2 травня, у Венесуелі почнеться загальний страйк, в якому візьмуть участь всі верстви населення.

Відповідну заяву він зробив у середу, 1 травня, виступаючи на мітингу в Каракасі. Його слова в Twitter передає венесуельський журналіст Габріель Бастідас.

Читайте такожПомпео заявив про можливість проведення військової операції США у Венесуелі

Відео дня

"Завтра почнеться страйк працівників і державних службовців. Режим буде здивований", - сказав Гуайдо.

Опозиціонер також висловив упевненість у швидкому "закінченні узурпації влади" з боку президента Ніколаса Мадуро.

"Влада спробує посилити репресії, переслідувати нас, але режим уже мертвий. Ми ж сильні й на правильному шляху", - підкреслив Гуайдо.

Як повідомлялося раніше, на вулиці столиці Венесуели 30 квітня вийшла велика кількість протестувальників. Серед них є військові. На оприлюдненому відео, яке зняв невідомий автор на вулицях столиці, одні військові беруть під контроль зброю і техніку інших. Мова йде про райони військової авіабази в Каракасі, де лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив про фінальну стадію повалення режиму Ніколаса Мадуро. Чинний президент країни назвав такі дії спробою державного перевороту. Американський президент Дональд Трамп заявив, що стежить за перебігом подій у Венесуелі і пригрозив санкціями Кубі, яка підтримує Мадуро.