BDS називає себе мирним рухом спротиву ізраїльській окупації палестинських територій / фото instagram.com/eurovision

Міжнародні активісти, які називають себе захисниками прав палестинців, далі закликають до бойкоту концертів Євробачення, які відбуватимуться 14-18 травня в Тель-Авіві.

Агентство Reuters повідомляє, що в Ізраїлі остерігаються, що активісти можуть спробувати влаштувати протести під час трансляції концертів, які приваблюють багатомільйонні аудиторії в десятках країн світу.

Читайте такожВєрка Сердючка показала, як готується до Євробачення 2019 (відео)

Відео дня

Однією з найпомітніших сил, що домагаються бойкоту Євробачення, став рух, відомий як BDS (Boycott, Divestment and Sanctions - бойкот, викривання, санкції).

BDS називає себе мирним рухом спротиву ізраїльській окупації палестинських територій.

Ізраїль вважає, що BDS пов’язаний з войовничими організаціями, включно з Хамас, і що цей рух має на меті знищення єврейської державності.

Суспільна ізраїльська телекомпанія “Кан”, як каже Reuters, спрямовує на безпеку принаймні 10% витрат на організацію події.

Близько 50 британських митців у січні закликали національного мовника BBC домагатися перенесення цьогорічних фінальних концертів Євробачення з Ізраїлю, на знак протесту проти порушення прав палестинців та окупації ізраїльтянами територій за межами міжнародно визнаних кордонів, повідомляє "Голос Америки".

У BBC офіційно відхилили заклик, заявивши, що Євробачення “це не політична подія і там не підтримують жодних політичних гасел чи кампаній”.

Як повідомляв УНІАН, раніше Ізраїль заявив про атаку ботів на учасників Євробачення. Україна не братиме участі у цьому фіналі телеконкурсу, бо національний відбір у Києві цього року закінчився провалом на тлі суперечок щодо того, чи можуть українські артисти гастролювати в Росії, яка захопила частину української території та підтримує війну на Донбасі.