Ізраїль та Сектор Газа продовжують обмінюватися обстрілами / Ілюстрація REUTERS

Три людини загинули після обміну обстрілами між Ізраїлем та бойовиками в Секторі Газа. З обох боків всього було випущено понад 600 ракет.

Читайте такожЄвросоюз закликав припинити обстріли Ізраїлю з території сектора Газа

Як повідомляє Mirror, випущена з території Палестини Ракета вбила мирного жителя Ізраїлю. Ізраїльська поліція повідомляє, що ракета вразила будинок в місті Ашкелон.

Відео дня

Водночас, в результаті ізраїльського удару загинули двоє палестинських бойовиків-ісламістів.

Новий епізод конфлікту в регіоні розпочався у п'ятницю. За інформацією армії Ізраїлю, палестинський снайпер поранив двох ізраїльських бійців.

Ізраїль у відповідь наніс авіаудар, убивши двох бойовиків з ісламістського угруповання Хамас, що контролює Сектор Газа. Палестинська сторона також заявила, що двоє палестинських протестуючих в той же день були вбиті на кордоні.

Як повідомляє УНІАН, 4 травня з території сектору Гази по ізраїльських поселеннях було випущено понад 200 ракет. Більшість з них були перехоплені системою ПРО "Залізний купол". Дві людини отримали поранення, десятки тисяч людей евакуйовані у безпечну зону. У відповідь на ракетні обстріли Армія оборони Ізраїлю завдала серію ударів по об'єктах бойовиків у секторі Газа.

ЦАХАЛ повідомив про ураження 120 цілей, знищення підземного тунелю та ліквідацію трьох терористів. В операції в секторі Газа ізраїльська армія задіяла танки та ударні вертольоти. Влада Ізраїлю розпорядилися закрити всі переходи на кордоні з сектором Газу на невизначений час.