Аеропорт "Шереметьєво" / REUTERS

Як мінімум 13 людей загинули при загорянні пасажирського літака "Сухой Суперджет 100", що аварійно сів у московському аеропорту Шереметьєво, ще шестеро постраждали.

Про це ТАСС повідомили в неділю в медичних службах.

"За останніми даними, загинули 13 людей, шестеро постраждали. Доля частини пасажирів невідома", - сказало джерело.

За словами екіпажу, причиною того, що відбулося, стала блискавка, яка вдарила у літак. 

Читайте такожУ Москві закрили аеропорт "Шереметьєво": там здійснив екстрену посадку літак, що загорівся просто у повітрі (фото, відео)

Як повідомило "Інтерфаксу" джерело в екстрених службах, рятувальники в "Шереметьєво" намагаються знайти живих у хвостовій частині літака, що аварійно сів у "Шереметьєво".

"Хвостова частина повністю зруйнована. Крізь покручений метал рятувальники намагаються дістатися до задніх рядів сидінь, де можуть бути постраждалі", - сказав джерело.

Зараз в московському аеропорту "Шереметьєво" затримано 23 рейси на виліт і приліт. Рух поблизу аеропорту обмежили.

У неділю 5 травня прямував з Москви в Мурманськ Superjet-100 аварійно сів у столичному аеропорту "Шереметьєво". За словами джерела, літак подав сигнал лиха після вильоту і став заходити на вимушену посадку. Лайнер не зміг приземлитися з першого разу, з другої спроби вдарився шасі, а потім носом об смугу і загорівся. З надувних трапах евакуйовані 73 пасажири, а також члени екіпажу літака.