Експерт оцінив поточну ядерну загрозу / фото inspiretochangeworld.com

Ядерна війна між Росією і США сьогодні є малоймовірною. Попри численні розбіжності, сторони конфлікту розуміють, що той, хто першим натисне на ядерну кнопку, загине і сам.

Читайте також"Піти шляхом Ізраїлю": експерт назвав спосіб відновлення Україною ядерних можливостей

Таку думку висловив військовий експерт Ігор Козій, коментуючи гучні слова екс-президента СРСР Михайла Горбачова щодо глобальної ядерної загрози, передає «Обозреватель».

Відео дня

"Не думаю, що війна потрібна РФ або США в повному обсязі. Всі розуміють, що у нас ядерної зброї накопичено стільки, що вистачить 2-3 рази знищити всю Земну кулю. Тому, якщо є здоровий глузд, якщо не у перших осіб, то в оточенні, то ясно, що це не відбудеться", – вважає експерт.

"Я не впевнений, що той, хто буде натискати кнопку, щоб зробити перший запуск або перший постріл, настільки нерозумна людина, щоб не зрозуміти, що це знищить його особисто", – пояснив він.

Козій також зазначив, що ядерна зброя "є символом стримування".

Наприкінці квітня перший президент СРСР Михайло Горбачов у статті для видання Wall Street Journal висловив думку, що гонка ядерних озброєнь між США і Росією заходить у глухий кут і створює нову серйозну загрозу війни.