Фото: REUTERS

Один підліток убитий і семеро поранені в школі американського штату Колорадо, де двоє людей відкрили стрілянину з вогнепальної зброї. 

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

За даними поліції, трагедія сталася у вівторок в науково-технічній школі STEM у містечку Хайлендс-Ранч поблизу міста Денвер.

Відео дня

Читайте такожУ США невідомі відкрили вогонь у синагозі: одна людина загинула і троє поранені

"Близько другої години дня за місцевим часом двоє людей увійшли в школу, пройшли вглиб її території і відкрили вогонь по учнях у двох різних місцях", - повідомив шериф графства Дуглас Тоні Сперлок.

Він заявив, школа негайно зв'язалася з поліцією, поліцейські прибули на місце події приблизно через дві хвилини після дзвінка.

Загинув 18-річний тінейджер. Зброю, з якої стріляли, було знайдено на місці нападу.

"У нас немає інформації про тих, у кого стріляли", - сказав Сперлок, додавши, що поки занадто рано робити якісь висновки.

Один із батьків, якого місцева преса називає по імені і прізвищу, - Фернандо Монтойя - повідомив, що його 17-річний син отримав три вогнепальні поранення.

"Він сказав, що хлопець витягнув пістолет з чохла для гітари й почав стріляти", - розповів він в інтерв'ю телеканалу Denver 7.

Були затримані двоє підозрюваних у нападі, утсновлено, що обидва вони навчалися у цій школі.

Відзначається, що Хайлендс-Ранч розташоване всього за 8 кілометрів від школи Колумбайн, у котрій 20 років тому стався один із найкривавіших подібних інцидентів в американській історії.

Стрілянина у школі в Колорадо, за деякими підрахунками, 115-й такий інцидент у США в 2019 році.