Перська затока є важливим коридором транспортування нафти і газу \ wattpad.com

Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) заявили, що чотири комерційні судна стали цілями «операцій саботажу» біля Перської затоки, поблизу територіальних вод країни.

Читайте такожІран погрожує заблокувати поставки нафти через Перську затоку

Як заявило Міністерство закордонних справ ОАЕ, цей інцидент на схід від порту Фуджейра в Оманській затоці, що сполучає Перську затоку з Аравійським морем, – «небезпечна подія», передає радіо Свобода.

Відео дня

За цією заявою, поранених чи загиблих немає. Про причини чи можливих організаторів саботажу нічого не сказано.

Після цього Саудівська Аравія заявила про «акти сабожату» на двох її нафтових танкерах поблизу узбережжя ОАЕ. Саудівський міністр енергетики Халід аль-Фаліх повідомив, що одне з суден йшло на навантаження саудівською нафтою.

Міністр додав, що інцидент, який стався 12 травня, не призвів до жертв чи витоку палива, але завдав значної шкоди пристроям двох суден.

Раніше 12 травня емірат Фуджейра, що входить до складу ОАЕ, заперечив повідомлення засобів інформації, які заявляли, що в самому однойменному порту сталися вибухи.

Повідомлення надійшло в час посилення напруженості у відносинах між Іраном і США навколо Перської затоки. США раніше цього тижня оголосили, що спрямовують до Перської затоки свою авіаносну бойову групу флоту і бомбардувальники.

Перська затока є важливим коридором транспортування нафти і газу. Крок США має на меті протистояти, як заявляли посадовці, «чітким ознакам» загрози з боку Ірану інтересам Вашингтона і його союзників у регіоні.