Ілюстрація / REUTERS

Європарламент опублікував перший прогноз підсумків виборів у законодавчий орган 28 країн Євросоюзу, які проходили з 23 по 26 травня.

Читайте такожПрем'єр Греції оголосить дострокові вибори в парламент

Він заснований на структурі складу парламенту, передає "Медуза". Найбільше місць, згідно з прогнозом, отримає Європейська народна партія - 173.

Відео дня

На другому місці «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» - 147 місць. На третьому - рух президента Франції Емманюель Макрона в союзі з «Альянсом лібералів і демократів за Європу» (102 місця). У «Зелених» - 71 місце. Таким чином, проєвропейські партії отримують 493 з 751 місця в Європарламенті. Популістські і ультраправі партії з Франції і Італії отримають 57 місць, що на 20 більше, ніж на виборах у 2014 році.

Як повідомляв УНІАН, у Франції права партія «Національне об'єднання» Марін Ле Пен отримає на одне місце більше, ніж партія «Вперед, Республіка!» Емманюель Макрона: 24 проти 23. У Німеччині альянс ХДС/ХСС Ангели Меркель виграв вибори, але показав найгірший результат в історії. При цьому «Зелені» вперше зайняли друге місце.