Турецькі спецпризначенці влаштували атаку проти курдів на півночі Іраку / T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Військові загони спеціального призначення Туреччини за підтримки артилерії й вогню з повітря влаштували атаку проти курдських загонів на півночі Іраку. Це підтвердили в турецькому Міноборони. Бойові дії почалися з артилерійського вогню й авіаударів учора, після чого бригади спеціального призначення зайшли на територію в горах.

Як повідомила турецька сторона, метою було «нейтралізувати терористів і знищити їхні схованки», - пише Reuters. Операція була проведена в іракському регіоні Хакурк, розташованому поблизу південно-східного кордону Туреччини. Він також межує з Іраном. Мілітаризована група «Робітнича партія Курдистану» (PKK) базується на півночі Іраку, зокрема, в районі Кандиль і на півдні Хакурку.

Читайте такожТрамп пригрозив "розорити" Туреччину, якщо вона атакує курдів

Міноборони Туреччини оприлюднило відео, на якому видно, як з гелікоптера виходять бійці загону спеціального призначення десь у гірській місцевості. Також на сторінці відомства з’явилися фото стрільби з гаубиць.

«Операція за підтримки наших штурмових гелікоптерів триває згідно з планом», - йдеться в заяві Міноборони Туреччини.

Reuters зауважує, що турецькі військові часто вдаються до ударів з повітря по силах PKK на півночі Іраку. Але наземні операції – рідкість.

Читайте такожТуреччина планує воєнну операцію проти підтримуваних США курдів у Сирії

Видання нагадує, що в 1984 році бойовики PKK влаштували атаку на південному сході Туреччини, де живуть здебільшого етнічні курди. В ході конфлікту загинули понад 40 тисяч людей. Анкара, так само як ЄС і США, вважає групу терористичною організацією.