Манафорта планують етапувати в червні / Flickr/Jesse Baca

Американського політтехнолога Пола Манафорта, засудженого за податкове та банківське шахрайство, а також по інших кримінальних статтях, в червні етапують до в'язниці Нью-Йорка для участі у новому судовому процесі.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожАдвокат Трампа розповів про переговори щодо розслідування втручання України у вибори США

Відео дня

Колишнього керівника передвиборної кампанії президента США переведуть у в'язницю Райкерс-Айленд для проведення судового процесу за звинуваченнями, висунутими проти нього в цьому штаті.

Адвокат Манафорта Тодд Бланш заявив, що планує клопотати у суді, щоб його підзахисний перебував у в'язниці в Лоретто до суду, оскільки його перебування там дозволить бути ближче до сім'ї і краще підготуватися до процесу.

Раніше прокурор округу Манхеттен відмовився задовольнити це прохання.

Як повідомляв УНІАН, Окружний суд у Вірджинії 7 березня ухвалив вирок Манафорту у справі про податкове та банківське шахрайство – три роки й 11 місяців позбавлення волі. 13 березня його було засуджено до трьох із половиною років позбавлення волі за злочини, розкриті під час розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у вибори у США. Загалом політтехнолог, який у 2016 році обіймав посаду глави виборчої кампанії Дональда Трампа, проведе за ґратами сім з половиною років.