Ілюстрація / REUTERS

Лейбористська партія Британії завтра ініціює в парламенті голосування про можливості для депутатів перебирати від уряду контроль над порядком денним Палати громад.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Це голосування спрямоване на те, щоб забезпечити пізніше в цьому місяці голосування за блокування Brexit без угоди. Ініціатива лейбористів має підтримку і серед членів інших партій.

Відео дня

За словами Кіра Стармера, міністра тіньового уряду з питань Brexit, дискусія про вихід Британії з ЄС серед консерваторів стає все більш безглуздою і безрозсудною.

"Ні у одного з ймовірних кандидатів на вищий пост немає надійного плану, як вийти з глухого кута до кінця жовтня. Замість цього ми стали свідками того, як кандидати відкрито виступають за руйнівний Brexit без угоди і навіть намагаються залучити королеву в політику", - сказав він.

За його словами, у депутатів буде можливість вжити заходів, які могли б допомогти уникнути наприкінці жовтня виходу з ЄС без угоди.

Як повідомляв УНІАН, на посаду лідера Консервативної партії Британії і відповідно - пост прем'єра офіційно претендують десять політиків.