Джон Болтон / REUTERS

Венесуела в травні уклала з Росією оборонний контракт на 209 мільйонів доларів (185,5 млн євро).

Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, передає dw.com.

За його словами, на такий крок офіційний Каракас пішов, щоб "купити подальшу підтримку" Москви в той час як "сотні тисяч венесуельців голодували".

Відео дня

Глава Венесуели Ніколас Мадуро "надзвичайно неефективно управляє ресурсами" країни, зазначив радник президента США. Жителі республіки "хочуть справжнього демократичного керівництва, а не репресій", підкреслив він.

Читайте такожWall Street Journal: Росія позбавила Венесуелу ключової підтримки оборонної

Як повідомляв УНІАН, в останні місяці Венесуела переживає гостру політичну, економічну й гуманітарну кризу. 22 січня в країні почалися масові акції протесту невдовзі після того, як Ніколас Мадуро вступив на посаду глави держави на другий термін.

Наступного дня голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни.

Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки та Організація американських держав визнали Гуайдо легітимним лідером країни.

Мадуро заявив, що не має наміру залишати пост президента до закінчення терміну повноважень у 2025 році. Його підтримала Росія, яка вислала до Венесуели кілька літаків з військовими на борту в кінці березня.

У відповідь на це спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс повідомив, що Вашингтон розглядає різні варіанти відповіді на військову підтримку Росією Мадуро. Абрамс зазначив, що Росія "заплатить за це певну ціну". Імовірно, будуть введені нові санкції.