Ілюстрація / REUTERS

Третина населення США підтримує превентивну атаку проти Північної Кореї, навіть якщо сценарій буде передбачати застосування ядерної зброї й загибель мільйона невинних людей. Про це свідчать результати останнього дослідження, проведеного YouGov спільно з виданням The Bulletin of the Atomic Scientists.

Як пише Newsweek, дослідження з’явилося на тлі того, як мирний процес між запеклими ворогами США і КНДР почав сповільнюватися. Один з найбільш тривожних результатів вказує на існування досить великої «кровожерливої меншості» в американському суспільстві. Третина опитаних схвалила превентивний удар за різними сценаріями. Такі люди виявилися не чутливими до інформаційних сигналів, які, на думку експертів у сфері безпеки, повинні були скоротити підтримку війни.

Читайте такожWashington Post: Санкції США не зупинили Росію і КНДР з трьох причин

Відео дня

Приміром, коли при опитуванні в сценарій превентивного удару було включене застосування ядерної зброї, 33% опитаних все одно підтримували такий крок з боку США.

«Насправді відсоток підтримки ядерного удару США суттєво не змінився навіть тоді, коли кількість жертв серед жителів Північної Кореї була збільшена до 1,1 мільйона людей, з яких мільйон – цивільні», - йдеться у звіті дослідження.

Читайте такожNational Interest: У США ненароком опублікували нову ядерну доктрину

Автори вважають, що результати опитування насправді демонструють давно встановлену закономірність в американському суспільстві, яка становить собою обмежене несприйняття застосування ядерної зброї й «неймовірне бажання підтримувати вбивство мирних мешканців ворожої країни».