В результаті авіакатастрофи загинули 2 пілота, ще 22 особи постраждали / фото: Олексій Фішев

Пілот літака Ан-24, що розбився в Нижньоангарську, Володимир Коломін ціною свого життя випадково врятував колегу - командира повітряного судна Михайла Большедворського, запропонувавши йому залишитися на землі.

Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

Читайте такожЛамається шасі, чути крики: пасажир зняв жорстку посадку АН-24 у Росії (відео)

Відео дня

Під час передпольотного медогляду в Іркутську Большедворський поскаржився на погане самопочуття, однак медкомісія жодних проблем зі здоров'ям у нього не виявила, і він вирішив йти в рейс.

Коли екіпаж приїхав до літака, у пілота скрутило шлунок, тоді Коломін запропонував йому не летіти.

«Вже в літаку Володимир Ілліч мені каже: "Гаразд, я злітаю сам, а то, не дай Бог, у польоті хватане". Я командиру загону подзвонив, так і так, я знявся, Коломін полетить», - розповів Большедворський.

Як повідомляв УНІАН, у російському місті Нижньоангарськ під час аварійної посадки пасажирського літака Ан-24 загинули два пілоти Коломін, а також технік Олег Барданов. Другий пілот Сергій Сазонов отримав травми і зараз перебуває в лікарні. Крім нього постраждала ще 21 особа, серед них - двоє підлітків.

Літак авіакомпанії "Ангара" вранці 27 червня вилетів з Нижньоангарська в Улан-Уде, але під час польоту у нього відмовив один з двигунів. Екіпаж вирішив повернутися в аеропорт.

При посадці Ан-24 виїхав за межі злітно-посадкової смуги на 100 метрів, зіткнувся з будівлею очисних споруд і загорівся.