У США відзначають 243-ту річницю незалежності / Фото: Huron Daily Tribune

У Сполучених Штатах Америки відзначають свою 243-ю річницю з часу проголошення незалежності.

Рівно опівдні на всіх американських військових базах влаштовують «салют єдності» - для цього урочисто палять з головної гармати. А ввечері запускають феєрверки.

В тисячах міст і населених пунктів проходять салюти на честь Дня незалежності. У цій традиції - давня історія. Конгрес дозволив використовувати піротехніку під час святкування Дня незалежності в 1777 році в Філадельфії. З тих пір це невід'ємна частина свята.

Відео дня

У цьому році президент США Дональд Трамп пообіцяв залучити до святкових заходів з нагоди Дня незалежності США у Вашингтоні військову бронетехніку.

Трамп уточнив, що для громадян приготували видовище, якого раніше не було. Він зазначив, що американці побачать у небі найкращі в світі винищувачі, і додав, що «у нас будуть виставлені танки на вулицях».

У відповідь на закиди у марнотратстві Трамп зазначив, що вартість військового параду, який відбудеться у Вашингтоні, дуже мала в порівнянні з тим, чого воно варте.

Читайте такожСвятковий салют в Мінську вибивши вікна і поранивши людей (відео)

"Це свято для всіх: молодих і старих. Під час святкування люди збираються на ярмаркових площах, в парках, на пляжах, вулицях, у дворах біля житлових будинків. Йдеться, звичайно ж, про 4 липня - День незалежності - День народження Сполучених Штатів Америки", - йдеться в повідомленні Посольства США в Україні в соціальній мережі Facebook.

Також американські дипломати заявили, що 4 липня 1776 року "стало кульмінацією боротьби за право американців на самостійне управління і демократичне правління".

"Сьогодні США підтримують людей у всьому світі, які борються за ці самі права і свободи", - йдеться в повідомленні.