Дональд Трамп / REUTERS

На думку колишнього британського посла у Вашингтоні Кіма Даррока, президент США Дональд Трамп відмовився від ядерної угоди з Іраном на зло своєму попереднику Бараку Обамі.

Про це йдеться в злитих листах Кіма Даррока, які 14 липня опублікувала газета Mail on Sunday, передає російська служба ВВС.

Читайте такожТрамп відмовився працювати з послом Британії після витоку секретних листів з критикою Білого дому

Відео дня

Тиждень тому ця ж газета оприлюднила записи дипломата щодо адміністрації Трампа, що призвело до міжнародного скандалу і звільнення посла. Оприлюднені сьогодні записи були зроблені у травні 2018 року після безуспішних спроб тодішнього глави МЗС Великої Британії Бориса Джонсона переконати Трампа дотримуватися ядерної угоди.

"Адміністрація налаштована на акт дипломатичного вандалізму, мабуть, за ідеологічних і особистих причин – адже це була угода Обами", - написав тоді Даррок зазначивши, що у Трампа не можуть сформулювати жодної стратегії на майбутнє.

Відзначається, що нову порцію записів опублікували попри попередження Скотланд-Ярду про можливу відповідальність преси, яка публікує злиті записи. Заявлялося, що ЗМІ таким чином розголошують державну таємницю.

Крім цього, газета Sunday Times з посиланням на джерело повідомила, що у поліції вже є підозрюваний у витоку конфіденційних записок. Британські правоохоронці вже нібито виключили версію про хакерську атаку і втручання іноземної держави.

За словами співрозмовника газети, хтось мав доступ до електронної пошти посла.

"Вони увійшли і вихопили ряд матеріалів. Це було досить грубою роботою", - сказало джерело газети.

Як повідомляв УНІАН, посол Великої Британії в Сполучених Штатах Америки Кім Даррок покидає свій пост після витоку в ЗМІ його таємних листів з оцінкою президента США Дональда Трампа.