Ілюстрація / REUTERS

У Великій Британії працівники, чия професія втратить актуальність в результаті автоматизації, отримають допомогу від нової урядової програми. Згідно з даними аналізу компанії Oxford Economics, до 20 мільйонів робочих місць на виробництві будуть замінені роботами до 2030 року у всьому світі.

Тож, як пише BBC, програма буде допомагати людям знайти нову кар’єру або отримати нові навички, щоб вони змогли змінити свою роботу.

«Технології, такі як штучний інтелект і автоматизація, змінюють наш спосіб життя і працю. Вони несуть велику вигоду економіці», - пояснив міністр освіти Великої Британії Деміан Гіндс.

Відео дня

Читайте такожAssociated Press: Шпигуни почали використовувати створені штучним інтелектом обличчя

«Але це також означає, що професії теж еволюціонують. І деякі ролі скоро відійдуть в минуле. Національна програма перекваліфікації стане переломною у допомозі дорослим по всій країні, чиї робочі місця потраплять під ризик через зміни, здобути нові навички й стати на шлях нової більш вигідної кар’єри», - пояснив він.

Гіндс додав, що виклик, який з’явився через технологічні зміни, дуже великий. Тому програма перекваліфікації буде запроваджуватися поступово, а в ході її роботи будуть вноситися зміни.

Читайте такожРобопес від Boston Dynamics пограв з живою вівчаркою (відео)

Експерт комп’ютерних наук з Університету Суррей професор Алан Вудвард сказав, що попри скорочення робочих місць, автоматизація - «неминучий» процес. Адже вона сильно здешевлює виробництво товарів.

«Автоматизація існує не для того, щоб вигнати людей з роботи, а щоб звільнити їх. Краще використовувати людський мозок, а не руки. Краще робити те, що машини не можуть. Ось до чого ми повинні прагнути», - сказав він.