Ілюстрація / REUTERS

Медіарегулятор Великої Британії Ofcom оштрафував російський телеканал RT на 200 тисяч фунтів стерлінгів (приблизно 6 млн 335 тисяч гривень) за порушення правил мовлення на території країни.

Про це повідомляється на сайті відомства Сполученого Королівства, пише Громадське.

Читайте такожБританія відмовила у візі представнику МЗС Росії

Відео дня

Згідно з результатами розслідування Ofcom, російський телеканал не зміг зберегти «належну неупередженість» у семи сюжетах, які виходили у березні-квітні 2018 року, — про конфлікт у Сирії та отруєння Скрипалів у Солсбері.

У січні 2019 року Роскомнагляд почав перевірку щодо у російського мовника BBC World News після того, як британський медіарегулятор висунув звинувачення RT. Російське відомство виявило в інтернет-ресурсах ВВС матеріали, які нібито «транслюють ідеологічні установки міжнародних терористичних організацій».

У квітні глава Роскомнагляд Олександр Жаров заявив, що британську компанію не стали карати, поки Ofcom не покарали RT.

Нагадаємо, в березні стало відомо, що телеканал Russia Today зобов'язує своїх співробітників підписувати «угоду про нерозголошення конфіденційної інформації», яке діє під час роботи і протягом 20 років після звільнення. Зокрема, всім співробітникам RT заборонено «обговорювати те, що відбувається в RT зі сторонніми особами», а також «критикувати канал в соцмережах та інтерв'ю».