REUTERS

Високопоставлений чиновник КНДР заявив співробітникам Ради національної безпеки США про можливість відновити переговори між Вашингтоном і Пхеньяном щодо денуклеаризації Корейського півострова.

Про це повідомляє Голос Америки "з посиланням на представника адміністрації президента США.

Передбачається, що такі переговори поновляться дуже скоро, заявив американський представник журналістам.

Відео дня

Також повідомляється, що офіційний представник США відвідав Корейський півострів і, зокрема, демілітаризовану зону, де 30 червня відбулася символічна зустріч президента США Дональда Трампа і глави КНДР Кім Чен Ина.

Читайте такожКНДР знову запустила ракети

Нагадаємо, що в квітні 2018 року керівництво КНДР оголосило про припинення ядерних випробувань, а також випробувань міжконтинентальних ракет. На першому саміті президента США Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина 12 червня 2018 року в Сінгапурі був підписаний спільний документ, який зобов'язував КНДР до повної денуклеаризації.

На саміті лідерів Південної та Північної Кореї, який відбувся у вересні того ж року в Пхеньяні, КНДР зобов'язалася остаточно закрити випробувальний ракетний полігон Сохи і припинити експлуатацію розміщеної на ньому пускової установки. Втім, ситуація дещо загострилася у 2019 році.

Під час нової зустрічі Кіма і Трампа в лютому у В'єтнамі сторонам не вдалося досягти прогресу в переговорах. Останнім часом влада КНДР неодноразово висловлювали невдоволення небажанням Вашингтона пом'якшити санкції проти Пхеньяну.