Ілюстрація / REUTERS

Десятки тисяч людей в Гонконзі вийшли в суботу, 3 серпня, на протести проти зміни закону про екстрадицію. Частина демонстрантів оточила поліцейську ділянку в районі Чімсачей, вони кидали в бік будівлі цеглу та замальовували її фарбою. Поліція застосувала проти протестувальників сльозогінний газ.

За даними агентства AP, речовину розпилили кілька разів, пише DW.

Читайте такожУ Гонконзі вже другий день тривають сутички протестувальників із поліцією

Відео дня

Протестувальники також ненадовго блокували тунель Крос-Харбор, який пов'язує Гонконг з півостровом Коулун. Учасники акції пізніше перейшли в торговий район Конкок, кілька демонстрантів зняли прапор Китаю з флагштока, повідомляє AP.

Протести в Гонконзі тривають з початку червня. Демонстранти виступають проти наміру уряду дозволити видачу ймовірних правопорушників і злочинців владі КНР. Законопроект відклали, але остаточно не відкликали.

Китай, якому Гонконг був переданий в 1997 році, запевнивши Великобританію, що збереже на цій території основні права людини, такі, як свобода слова і друку, протягом як мінімум 50 років. Опозиційний рух в Гонконзі звинувачує уряд автономії в тому, що він, на їх думку, все більше порушує принцип "одна країна, дві системи".