Дональд Трамп / REUTERS

Президент Дональд Трамп, коментуючи масові розстріли в Огайо і Техасі, вказав на проблеми з психічними захворюваннями в США.

Трамп заявив, що в усіх випадках ті, хто влаштували стрілянину - це "дуже серйозно психічно хворі люди", повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.

Разом з тим президент США заявив, що "ненависті немає місця в нашій країні". Він зазначив, що проблема з масовими розстрілами триває роками, і "ми повинні її зупинити".

Відео дня

Читайте такожОднією з жертв стрілка в Огайо стала його молодша сестра

Трамп пообіцяв, що влада займеться цією проблемою. Президент заявив, що розмовляв з генеральним прокурором, директором ФБР і членами конгресу, і в понеділок виступить з додатковою заявою у зв'язку з подією.

Нагадаємо, в суботу, 3 липня, в США нападник відкрив вогонь у торговельному районі у техаському місті Ель-Пасо. В результаті стрілянини загинули щонайменше 20 людей і ще 26 отримали поранення.

Нападник розстріляв людей з гвинтівки, вибравши торговий район, де на той момент перебували щонайменше три тисячі осіб. Населення округу Ель-Пасо на 80 відсотків складається з осіб латиноамериканського походження.

Пізніше в місті Дейтон у штаті Огайо ще один озброєний чоловік влаштував стрілянину. Внаслідок неї щонайменше дев'ять людей загинули і 26 поранені.

Третій випадок стався в Чикаго - невідомий відкрив стрілянину в одному з міських парків. В результаті інциденту вогнепальні поранення отримали сім чоловік.